
♦ پل
پلها نقش ویژهای در زیرساختهای حملونقل جادهای دارند، زیرا نقاط مختلفی را که معمولاً غیرقابل دسترس هستند، بههم متصل میکنند. پلها بهطور گسترده برای عبور از رودخانهها، درهها، دریاچهها و جادهها استفاده میشوند و از زمانهای قدیم تا مدرنیته، گذرگاهی را با سایر نقاط زمین فراهم نمودهاند. پلها با هدف حمل بارهای ترافیکی، عبور از هر مانعی و برقراری ارتباط موثر بین دو مقصد احداث میشوند. از آنجایی که متغیرهای زیادی برای نحوه عملکرد پلها وجود دارد، از قبیل هندسه، طول دهانهها، مصالح موجود، ویژگیهای خاک و جریان ترافیک، لذا میتوان پلهای متنوعی را طراحی کرد و ساخت.
گروه بینالمللی آباد راهان پارس، صدها پل فولادی و بتنی در پروژههای راه، بزرگراه، آزادراه، تقاطعهای شهری و راهآهن در موقعیتهای جغرافیایی مختلف احداث کرده است که بیش از نیمی از آنها، پلهای طویل با دهانههای بزرگ هستند.
- آزادراه پلزال - اندیمشک، طول دهانهها (متر): 55 + 100 + 55 و 50 + 90 + 50
- آزادراه تهران - شمال (منطقه 2 - قطعه C)، طول دهانهها (متر): 60 + 102 + 102 + 57
- آزادراه تهران - شمال (منطقه 2 - قطعه C)، طول دهانهها (متر): 55 + 94 + 94 + 52
- راهآهن میانه - تبریز (قطعه 9): طول دهانهها (متر): 20×50
- تقاطع غیرهمسطح میدان 72 تن قم، حداکثر طول دهانه (متر): 57، طول پل (متر): 330
در ساخت پلهای مختلف، ما از روشهای پلسازی بهشرح زیر استفاده کردهایم:
- روش ساخت درجا (Cast in-situ Method)
- روش پیشساخته (Precast Method)
- روش دهانه به دهانه (Span-by-Span Method)
- روش طره متعادل (Balanced Cantilever Method)
- روش پیشرانی (Incremental Launching Method)
♦ تونل
تونلها، گذرگاههای زیرزمینی هستند که برای حمل بار و مسافر، آب، فاضلاب و غیره استفاده میشوند و راهحلهای جذابی برای جادهها، راهآهنها، خدمات عمومی و مخابرات هستند. ساخت تونل برای مسیرهای حملونقل در سراسر جهان، روز به روز اهمیت فزایندهای پیدا میکند. تونلها، شبکههای حملونقل را با متصل کردن کشورها به یکدیگر، متحدکردن جوامع و کاهش زمان سفر، دگرگون میسازند.
یک تونل خوب با یک سری از جنبههای حیاتی تعریف میگردد که شامل غیرقابلنفوذ بودن در برابر آب و سایر عناصر بیرونی و بهطور کلی، ایمنبودن و داشتن نقاط خروجی، میباشد. قبل از ساخت یک تونل، بایستی بررسیهای زمینشناسی و مراحل طراحی و مهندسی دقیق و مناسبی صورت گیرد. علاوهبراین، باید اطمینان حاصل شود که یک تونل در برابر حوادث زمینشناسی مانند زلزله و لرزش، ایمن است. یک تونل مناسب باید عمر طولانی و حداقل نیازهای تعمیر و نگهداری را داشته باشد. درنهایت، یک تونل باید در طول مراحل ساختوساز و بهرهبرداری، کمترین تاثیر را بر محیط زیست داشته باشد.
گروه بینالمللی آباد راهان پارس، با بیش از 45 سال تجربه، در حوزه ساخت انواع تونلهای حملونقل، در احداث تونلها در پروژههای راه، بزرگراه، آزادراه و راهآهن تخصص دارد. این بدین معناست که کارفرمایان ما میتوانند از تجربیات ما در احداث انواع تونلها در شرایط مختلف زمینشناسی (چه زمین نرم، چه صخره سخت و چه شرایط ترکیبی) در شهرهای بزرگ، مناطق لرزهخیز فعال، گذرگاههای کوهستانی و زیر آب، بهره گیرند.
گروه بینالمللی آباد راهان پارس، دهها کیلومتر تونل در پروژههای جادهای، بزرگراهی، آزادراهی، شهری و ریلی در نقاط مختلف جغرافیایی احداث کرده است.
- آزادراه تهران - شمال (منطقه 2 - قطعه C)، طول تونل: 1،189 متر، سطح مقطع: 133 مترمربع
- آزادراه تهران - شمال (منطقه 2 - قطعه C)، طول تونل: 1،170 متر، سطح مقطع: 100 مترمربع
- راه اهرم - فراشبند (قطعه 2)، طول تونل: 2،605 متر، سطح مقطع: 110 مترمربع
- راهآهن میانه - تبریز (قطعه 8-الف)، طول تونل: 2،800 متر، سطح مقطع: 114 مترمربع
ما در ساخت تونلهای مختلف، از روشهای زیر استفاده کردهایم:
- روش کند و پوش (Cut and Cover Method)
- روش تونلزنی جدید اتریشی (NATM)
- روش حفاری و انفجار (Drill and Blast Method)
همچنین گروه بینالمللی آباد راهان پارس دارای انواع ماشینآلات و تجهیزات مخصوص تونلزنی، از قبیل ردهدر، درام کاتر و جامبو دریل است.